Foreningen

100 % social

Tango Sydfyn

...mere end en dans

3 spørgsmål til Suzanne

Suzanne Evans har været i tangomiljøet lige så længe vi kan huske :-), men hvem af jer kender hendes tangohistorie? Vi har stillet hende 3 spørgsmål for at komme lidt tættere på hvad der har draget hende ind i tangoen.

1. Hvad er din tangohistorie?

Suzanne1

Da jeg var en lille pige, drømte jeg om at blive en dygtig danser en dag…. Men ingen i min familie danser andet end til hus- og festbehov, så jeg gik bare til almindelig dans i et par år, da jeg var 8 år… Det blev ikke til mere end det… Jeg var ikke særligt attraktiv for drengene at danse med, så jeg måtte ofte enten sidde dansen over eller danse med een af de andre piger, som ikke blev valgt af drengene.
Så gik der mange år indtil for 11 år siden… Da begyndte jeg at gå til dans hos Dirk - som underviste for Mixdanserne i Tullebøllehallen på Langeland… Vi dansede jive, rhumba, jitterbug, vals og tango…. Jeg nød at bevæge min krop til de forskellige rytmer i musikken og jeg fik ros for min evne til at danse…
Så blev der slået et dagskursus i argentinsk tango og salsa op i DGI-regi - og det var meget billigt at deltage…. Jørgen underviste i tango og Michael Rosenørn i salsa.
Jeg tog med sammen med Andrew… Han valgte at danse salsa og jeg valgte tangoen… Det var sjovt og udfordrende at blive ført og føre, bare et kryds og en forlæns ocho…. og en lille moulinette… Det var det jørgen underviste i den dag….
Så skulle der være danseopvisning… Og Jørgen dansede dengang med Bente fra Viborg…. Jeg var fuldstændigt solgt da jeg havde set deres opvisning… Det måtte jeg bare lære! Så jeg gik hen til Jørgen og præsenterede mig selv og spurgte hvor jeg kunne lære mere…

Suzanne2

Så begyndte jeg på nogen af hans begynder-kurser, så tog jeg nogen privat-timer for at lære mere, så købte jeg sko med høje hæle på! Og efter 3 måneders dans meldte jeg mig på letøvet hold til Druds juletango og Hans var min dansepartner…. Mine undervisere var Mette og Martin og Henrik og Gunilla….
Jeg var solgt til den dans og derefter dansede jeg flere gange om ugen, og det gør jeg egentligt stadigt - selv efter så mange år….
Allerhelst vil jeg danse to timer hver dag, 6 dage om ugen… Men det er ikke særligt realistisk for andre end professionelle undervisere….
Så istedet øver jeg trin hver eneste dag hjemme i vores hus… Hver dag hører jeg tangomusik og næsten hver dag danser Andrew og jeg en tanda på stuegulvet…

2. Hvad er din pt. bedste tangooplevelse, og hvordan kan det være?

Jeg tror det er at opleve, at jeg kan danse denneher dans som er Argentinsk Tango… Jeg kan forstå dens sprog… Jeg har ikke brug for at kommunikere med min partner med ord… Kroppen gør det alene og uden ord…. Det er ganske simpelthen en vidunderlig oplevelse - hver gang! Måske er det fordi vi har så mange ord i vores almindelige hverdag at det rører mig så dybt at kunne kommunikere så perfekt med et andet menneske uden at bruge ord overhovedet…. Der er noget drømmeagtigt over det som taler til mig helt ind i sjælen…

3. Hvis du skulle give en der gerne vil i gang med at danse tango et godt råd, hvad ville det så være?

Hvis jeg skulle guide et menneske for hvem tangoen er helt ny, så ville jeg tage vedkommende ved hånden og vise det vejen ind i at føle rytmen i musikken som det allerførste… Og opfordre til at mærke efter, hvad musikkens rytme gør ved kroppens følelse af at være levende…
For mig handler det at danse tango om at være levende indeni - så det ville være den første følelse, jeg gerne ville formidle til et menneske, ny i dansen.

 

 

Suzanne3

Websitet bruger cookies til statistik og til navigation på siden. Hvis du vil vide mere, så tjek vores politik her:
Cookie politik Når du fortsætter med at bruge vores hjemmeside, accepterer du at vi bruger cookies som beskrevet i vores politik.
Accepter cookies